Activități

În cadrul proiectului ,, Împreună pentru școală ” elevii clasei a VIII-a de la Școala Gimnazială Negreni au participat la slujba acatistului la biserica din satul Negreni. Ne-am rugat împreună pentru ajutorul lui Dumnezeu pentru examenul ce urmează!


Încă un proiect aflat în desfășurare la Școala Gimnazială Negreni – Programul Școlar Colgate, implementat de Filiala Gorj a Societății Naționale de Cruce Roșie din România. Activitățile campaniei „Zâmbește pentru viitor”, desfășurată la nivel național de Crucea Roșie Româna, cu suportul Colgate-Palmolive Romania, sunt implementate în aceste zile în unități școlare din 37 de localități. Cei 54 de elevi ai școlii noastre, implicați în proiect, au fost instruiți, pentru educație dentară, de către doamna profesor Logăscu Loredana Maria, coordonator local al proiectului și doamna Sorina, asistent comunitar în cadrul Primăriei Licurici. Ei au primit un mic cadou din partea Colgate-Palmolive România. Conducerea Școlii Gimnaziale Negreni mulțumește tuturor celor implicați în acest proiect!


Elevii Școlii Gimnaziale Negreni participă la Programul Școlar Colgate, program desfășurat de către Filiala Gorj a Societății Naționale de Cruce Roșie din Romania, în perioada 12 februarie-16 mai 2021. Programul se adresează copiilor cu vârsta între 6 și 10 ani. Astfel, participă la acest program toți cei 54 elevi înscriși în învățământul primar din unitatea noastră. Toți copiii vor primi pachetele Colgate și vor participa la un concurs de desene. Coordonatorul local al programului este doamna Logăscu Loredana, profesor pentru învățământul primar.


„Fapta bună a lunilor MARTIE și APRILIE – Următorul nostru caz vă va face cunoștință cu o familie numeroasă, 9 copii, cu vârste pornind de la 5 luni la 12 ani: Elena-Silvia-Simona – 5 luni; Maria-Mia – 3 ani; Gabriel – 4 ani; Sara-Gabriela – 4 ani; Andra-Nicoleta – 5 ani; Gabriela-Daria – 7 ani; Darius-Dumitru – 8 ani; Gabriel-David – 10 ani; Mihai-Razvan – 12 ani. Întreaga familie locuiește într-o casa veche, bătrânească și deteriorată de timp si intemperii, înghesuiți într-o singura cameră, supraviețuiesc din alocații și indemnizații, dar cu toate astea cei mici sunt la grădiniță și la școală. Perioada 0-7 ani plus este fundația dezvoltării personalității unui copil, perioada optimă dar si critică a informării, orientării și stimulării creșterii corecte, care ulterior va influența întreaga viață de adult. Având la baza conceptul educației timpurii, vrem să le oferim micuților o șansă la o dezvoltare fizică si psihologică normală prin stimularea dezvoltării prin mijloace specifice vârstei si mediului de referință, participarea la procesul activ de dezvoltare timpurie, țelul final fiind independența si responsabilizarea copiilor de vârste mici, dar pentru asta avem nevoie de sprijin în a le furniza cele necesare lor pentru un trai decent: hăinuțe, rechizite, alimente, produse de igiena. Dacă vrei sa faci parte din gașca îngerilor păzitori ai celor 9, contactează-ne si hai sa le redăm șansa la viață si educație acestor copii. „Fii tu însuți schimbarea pe care vrei să o vezi in lume” – Mahatma Gandhi. Vizita la cei 9 frați va fi pe 15 aprilie. ” Asociația Opportunity Club


Școala noastră se poate mândri cu grupul de naiști coordonați de domnul profesor Șoșoi Daniel. Grupul de naiști ai Școlii Gimnaziale Negreni


Datorită parteneriatului încheiat de Școala Gimnazială Negreni cu Organizația „Salvați copiii!” România și OMV Petrom, în luna martie 2021, 17 cadre didactice din cadrul școlii vor participa la 3 cursuri gratuite pe tematica digital/online: „Nevoile și competențele digitale ale elevilor” – 5 martie; „Știri false, date personale, cyberbullyng” – 9 martie”; „Conținut dăunător, control parental, dependență de internet” – 12 martie.


Locuri de joaca la toate școlile și grădinițele de pe raza Comunei Licurici. Mulțumim domnului Primar Măciucă Vasile și Consiliului Local Licurici! Bucuria din ochii copiilor spune tot….


Copiii spun “Vreau la școală”. Astfel, OMV Petrom sprijină Salvati Copiii Romania cu 300.000 de euro pentru a oferi acces la educație celor 320 de copii din șase comunități vulnerabile. Această sumă a fost folosită pentru a asigura suportul tehnic pentru cursurile ținute online, produse de igienă și tichete pentru masa de prânz. „Prin acest proiect facilităm accesul la școala on-line al copiilor ce provin din familii vulnerabile și sprijinim startul corect al unei generații care va juca un rol important în dezvoltarea durabilă a comunităților din care provin.” , Christina Verchere, CEO OMV Petrom.


În cadrul Proiectului „Și eu vreau la școală!”, cei 54 de elevi au primit tichetele sociale aferente lunii ianuarie 2021. Proiectul este coordonat la nivel local de către domnul profesor Chișamera Gheorghe Miron Aurel, directorul unității școlare. Conducerea Școlii Gimnaziale Negreni dorește să mulțumească tuturor celor implicați în acest proiect!


Activități în cadrul proiectului „Vreau să merg la scoală!”, proiect implementat la Școala Gimnazială Negreni în parteneriat cu Organizația „Salvați copiii!” România, cu sponsorizare OMV Petrom.


La Școala Gimnazială Negreni, începând cu data de 11 ianuarie 2021, este implementat proiectul  „Vreau să merg la școală!” în parteneriat cu Organizația „Salvați copiii!” România,  proiect sponsorizat de către OMV Petrom. În cadrul acestuia au fost distribuite un număr de 54  de tablete elevilor școlii noastre. De asemenea elevii vor primi tichete sociale în valoare de 10 lei pe zi, pachete de dulciuri de sărbători, pachete de igienă (dezinfectanți, pastă de dinți etc.). Pe lângă acestea copiii participă la un program săptămânal „Școală după școală”. Responsabilul acestui proiect la nivel local este domnul director, prof, Chișamera Gheorghe Miron Aurel, iar responsabil cu mentenanța tabletelor domnul prof. Ilie George-Constantin.  Au avut loc discuții cu reprezentanții Primăriei și Consiliului Local al Comunei Licurici pentru implementarea acestui proiect, fapt pentru care le mulțumim pentru sprijin.


În această săptămână, la Școala Gimnazială Negreni și structura arondată acesteia, Școala Gimnazială Nr. 1 Totea, au fost finalizate pregătirile în vederea primirii copiilor de clasa a VIII-a pentru a-și desfășura activitățile de pregătire pentru susținerea examenului de Evaluare Națională 2020 în condiții de siguranță.


Sâmbătă, 7 martie 2020, în incinta Shopping City Târgu Jiu s-a desfășurat Campania Națională „Meseria face diferența” care are drept scop prezentarea celor mai relevante meserii în care se pot forma absolvenții de clasa a VIII-a, dar și avantajele pe care le oferă învățământul profesional și profesional dual. Campania are loc la nivel național și se va încheia pe 11 martie, de Ziua Națională a Meseriilor. Săptămânal, prin intermediul acestei campanii, Ministerul Educației împreună cu Centrul Național de Dezvoltare a Învățământului Profesional și Tehnic vor prezenta meseriile care pot face diferența. Toate materialele vor fi vizibile pe site-urile alegetidrumul.ro și edu.ro. La această campanie au participat și elevii de clasa a VIII-a ai Școlii Gimnaziale Negreni, însoțiți de doamna prof. Avrămescu Mariana.


Premiere în cadrul proiectului „Construim viitorul împreună – consiliere și orientare în carieră pentru elevi!”. Proiectul a fost susținut de Organizația Salvați Copii în parteneriat cu OMV Petrom.


Proiect „Educația ne unește!”. Dezbatere la Școala Gimnazială Negreni, luni,13.05.2019


În periaoda 17-19 aprilie 2019, Școala Gimnazială Negreni, în parteneriat cu Școala Gimnazială Târgu Logrești a organizat o excursie tematică în Țara Maramureșului, în cadrul programului „Școala altfel”.


Marți, 16 aprilie 2019, elevii Școlii Gimnaziale Negreni au participat la o activitate de plantare puieți salcâm în comuna Bustuchin, în cadrul proiectului „Eu și natura”, în parteneriat cu Liceul Tehnologic Bustuchin.


Elevii Școlii Gimnaziale Negreni au participat în data de 15 aprilie 2019 la o excursie organizată în localitățile Orșova și Băile Herculane, în cadrul programului „Școala Altfel”, fiind însoțiți de către domnii profesori Garcea Florin Cătălin și Garcea Nicușor.


În data de 10 aprilie 2019 a avut loc cercul directorilor la Școala Gimnazială Andreești, comuna Vladimir.


Trupa de dansuri populare a Școlii Gimnaziale Negreni a fost invitată la Festivalul-Concurs interjudețean „Mugurași de Primăvară” ce s-a desfășurat la Casa de Cultură a Orașului Rovinari în data de 6 aprilie 2019 unde au obținut locul I.
În cadrul aceluiași festival din partea Școlii Gimnaziale Negreni a participat eleva Cojocaru Miruna la secțiunea soliști vocali, obținând locul al II-lea.


În data de 26 martie 2019 Școala Gimnazială Negreni a primit vizita reprezentanților ISU Hurezani. Cu această ocazie elevii școlii noastre au apreciat echipamentele din dotarea autospecialei prezentate de angajații ISU Hurezani.


În perioada 25-28 martie 2019, elevii clasei a VIII-a din cadrul Școlii Gimnaziale Negreni și a Școlii Gimnaziale Nr. 1 Totea au vizitat Colegiul Tehnic Nr. 2 Târgu Jiu, Colegiul Auto Traian Vuia Târgu Jiu și Colegiul Tehnic General Gheorghe Magheru Târgu Jiu, cu această ocazie participând la activități desfășurate în parteneriat cu unitățile școlare mai sus menționate în cadrul „Săptămânii meseriilor”.


Echipa de fotbal a Școlii Gimnaziale Negreni a obținut locul al II-lea în cadrul competiției de fotbal băieți, faza pe centru, competiție din cadrul Olimpiadei Naționale a Sportului Școlar, desfășurată la Liceul Tehnologic Bustuchin.


Echipa de baschet a Școlii Gimnaziale Negreni, sub îndrumarea doamnei profesor Chițan-Bednasch Ingrid a obținut locul al III-lea în cadrul competiției de baschet fete, urban-rural, gimnaziu, competiție desfășurată în cadrul Olimpiadei Gimnaziilor, etapa pe județ. Competiția s-a desfășurat în data de 14 februarie 2019 la Colegiul Național Tudor Vladimirescu Târgu Jiu.


Elevii Școlii Gimnaziale Nr. 1 Totea, structură a Școlii Gimnaziale Negreni, coordonați de către domnul profesor Zamfir Gabriel au obținut locul al III-lea la faza județeană a concursului „Prietenii pompierilor”, în anul școlar 2017-2018.